Jutro i domaći hleb su nešto što je neraskidivo.
Jutro i domaći hleb su nešto što je neraskidivo. Ipak, neraskidivi su i hleb i rerna, a to ne mora biti tako. Naime, evo jedan predlog kad vam rerna ne radi ili vam nije pri dohvatu ruke. Ako želite vruć hleb evo kako na brzinu doći do finih vrućih veknica.
Potrebno je: 300 gr brašna, 100-150 ml. vode, 15 gr kvasca, soli
Priprema: Umesiti mekše testo da bude glatko pa ga pustiti da malo poraste. Istresti na radnu površinu razviti za 1 sm debljine i vaditi krofne malo veće. Opet ih ostaviti da porastu. Veći teflonski tiganj ugrejati na 1/4 toplote pa kad se ugreje poređati hlepčiće i poklopiti. Kad se lepo zarumene okrenuti. Svaki put brisati poklopac jer se magli
pročitajte još
RECEPT: Pravi, DOMAĆI HLEB 👩🏻🍳🍞
pročitajte još
RECEPT: Posni praznični medenjaci 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Mlinci sa piletinom 👩🏻🍳🍗
Autor: Krstarica