Jedna u bazi u kojoj su smešteni strateški bombarderi za ukrajinsko ratište

U dve ruske vojne baze u centralnoj Rusiji danas su se dogodile eksplozije, javili su ruski mediji.

Jedna od eksplozija se navodno dogodila u bazi u kojoj su smešteni strateški bombarderi koji su učestvovali u izvođenju napada na Ukrajinu, preneo je AP.

Ni ukrajinske ni ruske vlasti nisu komentarisale mogući uzrok eksplozija.

Ruska agencija RIA Novosti izvestila je da su tri vojnika poginula, šestorica povređena i oštecen avion, rano jutros kada je kamion za gorivo eksplodirao u vazduhoplovnoj bazi u Rjazanu, na zapadu Rusije.

Istiovremeno, vlasti u Saratovskoj oblasti duž reke Volge saopštile su da proveravaju izveštaje o eksploziji u zoni vazduhoplovne baze Engels, u kojoj se nalaze strateški bombarderi Tu-95 i Tu-160 koji su učestvovali u izvođenju udara na Ukrajinu.

Ti bombarderi mogu da nose nuklearno oružje.

Guverner regiona Saratov Roman Busargin rekao je da nema štete na civilnim objektima i dodao da vlasti proveravaju da li je izazvana šteta na vojnim objektima.

Regionalni mediji su izvestili da su se čule snažne eksplozije u blizini baze Engels i naveli su da su pojedini žitelji rekli da su videli bljesak koji dolazi iz tog područja.

Upitan da li je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o eksploziji u bazi Engels, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da predsednika redovno informišu o tekucim dešavanjima.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#rusija