Kiša koja je noćas padala pretvorila se u sneg

Sneg koji je tokom noći padao, nije obeleo samo Zaječar i Kruševac. U kasnim satima snežni pokrivač pao je i na jednu od najposećeniji planina u Srbiji, Zlatibor.

Kiša koja se noćas pretvorila u sneg, prekrila je automobile i pešačke staze na ovoj planini. Prema tvrdnji nadležnih deblji beli pokrivač se nije zadržavao na kolovozu, ali se zbog mogućih odrona svim vozačima savetuje dodatan oprez.

- Apelujemo na vozače da prilagode brzinu uslovima na putu i koriste adekvatnu zimsku opremu, tačnije da na svojim vozilima imaju zimske gume ali i da zbog veće frekvencije saobraćaja tokom vikenda izbegavaju rizična preticanja. Tokom dana usled topljenja snežnog pokrivača česta je i pojava odrona i osulina - kazao je za RINU, Alen Mušanović iz Puteva Užice.

On dodaje da, iako se sneg očekuje, putari spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da agregata koji su neophodni za održavanje kolovoza ima dovoljno.

U večernjim i ranim jutarnjim časovima moguće je stvaranje poledice, dok je na planinskim prevojima uglavnom moguća magla tokom popodneva, zbog čega je smanjena vidljivost, prenosi Blic.

Autor: blic.rs

#putevi

#sneg

#zima

#zlatibor