Ako volite piroške, sigurno će vam se svideti stari ruski recept za njihovu pripremu.
Dovoljno je reći da je ukus savršen.
Sastojci:
700 g krompira
400 g mlevenog mesa po izboru
so, paprika, peršun, mirođija
1 čen belog luka
1 struk praziluka
1 paradajz
2 jajeta
500 g brašna
Priprema:
Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.
Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.
Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
Kada je gotov procedite i izgnječite ga.
Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.
Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.
RECEPT: Vitaminska bomba 👩🏻🍳 💣🥕🥑🥒
RECEPT: SOČNE ĆUFTE gotove za 30 minuta 👩🏻🍳🍝
RECEPT: Pravi, DOMAĆI HLEB 👩🏻🍳🍞
Autor: Objektiv