Ukus je fantastičan.

Ako volite piroške, sigurno će vam se svideti stari ruski recept za njihovu pripremu.

Dovoljno je reći da je ukus savršen.

Sastojci:

700 g krompira

400 g mlevenog mesa po izboru

so, paprika, peršun, mirođija

1 čen belog luka

1 struk praziluka

1 paradajz

2 jajeta

500 g brašna

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.

Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.

Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Kada je gotov procedite i izgnječite ga.

Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.

Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.

Autor: Objektiv