Potreban vam je sočan i ukusan ručak, a želite i da napravite predah od mesa?
Predlažemo vam sjajnu kombinaciju nekoliko vrsta povrća i začina.
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
Uostalom, probajte i uverite se i sami!
Sastojci:
1 manji karfiol, može i brokoli
1/2 praziluka
šaka boranije i graška
2 sveže paprike
2 šargarepe
1 krompir
1 paradajz
1/2 korena celera
maslinovo ulje ili obično suncokretovo200 ml kuvanog paradajza
Začini:
1/2 kašičice slatke mlevene parike
mleveni biber
1 kašičica karija
1 kašičica suvog začina
1 kašičica belog luka u granulama
peršunov list
Priprema:
U manjem sudu pomešati začine i sipati na provrće koje isitnimo po želji.
Ja volim to na krupnije. Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati.
Pleh obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti.
Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Služiti toplo.
RECEPT: Krem čorba od krompira i pečuraka 👩🏻🍳🍵
RECEPT: Turšija, zdrava salata za hladnije dane 👩🏻🍳🥕🥒🍅
Autor: Objektiv