Šokantna tužba čelnika FSK

Fudbalski savez Kosova podneo je žalbu FIFA zbog, kako su naveli, „agresivnog ponašanja“ reprezentacije Srbije, odnosno zbog, kako tvrde, postavljanja zastave na kojoj je prikazano Kosovo u bojama Srbije i natpisom „Nema predaje“, za koju navode da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera pre jučerašnje utakmice Srbija-Brazil u okviru Svetskog prvenstva „Katar 2022“, javlja portal Kossev, a prenosi N1.

Ovaj navodni akt FSK nazvao je „šovinističkim“, te poručio da tome nije mesto na sportskoj priredbi, a „još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svetskog fudbala“, piše Kossev.

FSK je od FIFA zatražio hitno sankcionisanje radnji koje, kako navode, „šire mržnju među narodima i protivne su ljudskim vrednostima“.

- Fudbal, kao najpopularniji sport na svetu, prenosi vrednosti jedinstva i suštinu podele, dok se ovaj agresivni čin ne poklapa sa takvim vrednostima, pa mora biti kažnjen - naveo je FSK.

Ujedno smatraju da bi Svetsko prvenstvo trebalo da bude mesto gde prevladavaju pozivi na mir, dok se Evropa i svet suočavaju sa krizom usled rata u Ukrajini.

- Neprihvatljivo je da ovaj čin prođe u tišini, stoga snažno zahtevamo da FIFA striktno primenjuje svoja pravila i kazni FS Srbije zbog ovog agresivnog postupka i protiv vrednosti koje fudbal prenosi - zaključio je FSK.

Autor: rs.n1info.com

#Kosovo

#fifa

#fudbalski savez

#zalba