Jedna ukusna krem čorbica koju će cela porodica voleti.

Potrebno je: 400 g pečuraka po izboru (na primer šampinjona, vrganja), 1 glavica luka, 1/2 kg krompira, 25 g putera, 1 l bujona, 75 g namaza od svežeg sira sa pečurkama, so, krupno mleveni biber

Priprema:

Pečurke isecite na listiće, a luk na kockice. Krompir oljuštite i isecite na kocke. U loncu zagrejte puter pa prodinstajte luk. Potom dodajte pečurke i dinstajte još 3 minuta.

Dodajte kocke krompira, dolijte bujon (ili vodu i suvi začin od povrća) pa na srednje jakoj vatri kuvajte oko 15 minuta (da krompir omekša).

Izmiksujte čorbu štapnim mikserom, umiksujte sirni namaz, začinite solju i biberom, ukrasite za posluživanje pečurkama i začinskim biljem.

Autor: Pink