Izabran i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske

Novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik preuzeo je dužnost od dosadašnje predsednice Željke Cvijanović. On je danas položio zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U Banjaluci je konstituisan 11. saziv Narodne skupštine Republike Srpske. Nenad Stevandić iz Ujedinjene Srpske izabran je danas za predsednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Dodik je u obraćanju istakao je Republika Srpska impresivna društveno-politička zajednica i poručio da je mirna, stabilna i uređena Republika oduvijek jedini cilj.

- Ovaj dan koristim da sve pozovem da nas prihvate kao partnere o pitanjima važnim za Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas u Banjaluci sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske u desetom sazivu Nedeljkom Čubrilovićem, nakon čega je prisustvovao Prvoj konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske jedanaestog saziva.

Sagovornici su potvrdili najprisnije odnose Srbije i Republike Srpske, i izrazili zadovoljstvo zbog intenzivne saradnje i međusobne podrške, sa kojima se nastavlja i nakon konstituisanja novog saziva Skupštine RS, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Nakon sastanka, Orlić je prisustvovao Prvoj konstitutivnoj sednici Narodne skupštine RS jedanaestog saziva.

On je naglasio da je ponosan na pobedu i zahvalio građanima za podršku.

- Naša ključna politika u narednom periodu biće borba za stabilnost i mir - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Zakletvu su položili i potpredsednici Republike Srpske Davor Pranjić iz reda hrvatskog naroda i Ćamil Duraković iz reda Bošnjaka.

Prethodno je u parlamentu zakletvu podnela novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanović će sutra zakletvu podneti u Predsedništvu BiH, u koje su izabrani Denis Bećirović i Željko Komšić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dodik