Na delu puta između Novog Sada i Rumenke, naglašava on, D.Đ. je napravio ozbiljan prekršaj ugrožavajući svoj, ali i živote policajaca i ostalih učesnika u saobraćaju.

Novosađanin D.Đ. uhapšen je sinoć u blizini Rumenke nakon što je iz očevog auto-servisa ukrao Golf 4, a zatim istim kolima bežao od policije.

Policijska potera kao iz akcionih holivudskih filmova počela je u subotu oko 23.30 časova na Rumenačkom putu u Novom Sadu. Prethodno je D.Đ. iz servisa svoga oca podesnim alatom skinuo kontakt bravu i povezivanjem žica za paljenje startovao automobil koji je u servis dovežen na popravku, pišu Novosti.

- Saobraćajni policajci dali su znak D.Đ. da zaustavi vozilo, ali je on to odbio, skrenuo sa kolovoza na travu i bezobrazno zaobišao policajce i njihov patrolni automobil. Velikom brzinom nastavio je kretanje ka Rumenci. Policajci su odmah o svemu obavestili kolege koji su sa nekoliko patrolnih automobila krenuli u poteru - navodi naš dobro obavešteni izvor.

Na delu puta između Novog Sada i Rumenke, naglašava on, D.Đ. je napravio ozbiljan prekršaj ugrožavajući svoj, ali i živote policajaca i ostalih učesnika u saobraćaju.

- Nasilničkom vožnjom na nadvožnjaku preko pruge velikom brzinom krenuo je u obilaženje kolone vozila. Policajci koji su ga jurili su mu sve vreme signalizirali iz kola u pokretu da zaustavi automobil, ali on je još većom brzinom nastavio da beži ulicama Rumenke - kaže sagovornik i dodaje da je drski vozač, kako bi zavarao trag policajcima u jednom trenutku skrenuo sa asfaltnog na zemljani put.

- Iznenada velikom brzinom uleteo je u polje pšenica gde ga je sustigla policijska patrola i uhapsila. Nakon identifikacije mladić je podvrgnut testiranju na alkohol i narkotike, ali je bio negativan. Daljom proverom utvrđeno je da nema položen vozački ispit, a da je automobil obio i ukrao iz očeve mehaničarske radnje - kaže on.

Protiv D.Đ. kome je određen pritvor, biće podneta krivična prijava zbog krađe automobila, a danas bi trebalo da bude priveden u Prekršajni sud u Novom Sadu.

Autor: Novosti