Ranije je navođeno da će Bojović u Srbiji stići 15. novembra.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ninoslav Cmolić izjavio je jutros da kriminalac Luka Bojović, koji se trenutno nalazi u Španiji na izdržavanju zatvorske kazne, stići će u Srbiju 30. novembra.

- Za sada ne mogu o tome da govorim, znamo samo da će biti transportovan 30. novembra, ovde treba da mu se izvade dokumenta. On je kod nas slobodan čovek, ne vodi se nijedan postupak protiv njega. Naravno, obavićemo neke razgovore sa njim, njemu jeste bezbednost ugrožena u Srbiji, na šta će biti upozoren. Šta će dalje biti, to ćemo tek da vidimo - rekao je Cmolić gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva.

Ranije je navođeno da će Bojović u Srbiji stići 15. novembra.

U Srbiji je svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali. Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi, te Srbija Luku Bojovića ne potražuje ni za jedno krivično delo.

Bojović u Španiji osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina zatvora.

Bojović se u zatvoru nalazi od 9. februara 2012. godine kada je uhapšen u Valensiji.

Autor: novosti.rs