Od mlevenog mesa možemo da pripremo različita jela poput musake, pljeskavica, lazanja, ćufti...

Recepata je bezbroj, ali za danas smo vam pripremili recept za faširane šnicle sa tikvicama. Pripremaju se veoma lako, samo pomešate sve sastojke, oblikujete šnicle i pržite. Kao prilog možete da poslužite pire krompir i sezonsku salatu.

Sastojci: pola tikvice, 500 g mlevenog mesa, so, biber, peršun, 1 crni luk, 1 jaje, 1 šargarepa, 2 kašike prezli, maslinovo ulje.

Priprema: Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da malo otpusti vodu pa je procedite. U činiji pomešajte seckani luk, rendanu šargarepu, mleveno meso, tikvicu, jaje i prezle. Umesite smesu rukama i začinite. Oblikujte pljeskavice rukama i pržite sa obe strane na maslinovom ulju.

Autor: Pink