Susreo se sa Božidarom Maljkovićem

Ministar sporta Zoran Gajić prvi zvanični sastanak na novoj funkciji održao je sa rukovodstvom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem.

Kako se navodi u saopštenju OKS, Maljković i potpredsednici Žarko Žečević, Milica Mandić Đuričić i Marija Desivojević, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki ugostili su Gajića, državnog sekretara Marka Kešelja, šefa kabineta Jovana Kneževića i posebnog savetnika Dejana Bojovića.

Predsednik Maljković izrazio je uverenje da će saradnja ove dve institucije u narednom periodu biti na najvišem mogućem nivou.

"Hvala novom ministru Gajiću koji je vrhunski profesionalac i moj dugogodišnji prijatelj što je prvi korak u novom mandatu napravio upravo ovde u Olimpijskom komitetu Srbije. Čestitam Vladi Srbije što je Zorana Gajića izabrala na ovu funkciju. Mislim da boljeg kandidata od njega nema. To govorim na bazi njegove posvećenosti, njegovog profesionalizma i razumevanja sporta. Očekujemo dobre rezultate i odličnu saradnju. Očekujem da napravimo zadovoljstvo u našoj državi kada je sport u pitanu i da učinimo sve da nastup našeg tima u Parizu prođe dobro, baš kao što su prošle i Olimpijske igre u Tokiju. Ni tada nismo ništa obećavali, već smo ćutali i radili. Tako planiramo i sada", istakao je Maljković.

Gajić se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da jedino zajedničkim delovanjem Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i svih ostalih učesnika u sistemu sporta, sport može da nastavi da ide putem uspeha kojim je išao svih prethodnih godina.

"Očekuje nas nastavak rada koji je moj prethodnik napravio u sportu i odbrana svih rezultata koji su do sada postignuti. Veliki su uspesi srpskog sporta postignuti u Tokiju i mi se nadamo da ćemo prevazići ostvarene rezultate u Parizu za dve godine. Upravo je cilj ove posete Olimpijskom komitetu Srbije da napravimo plan rada u susret Olimpijskim igrama, kao i da demonstriramo jedinstvo i da napravimo da Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Srbije u sinergiji naprave još više nego što su do sada uradili. Mi smo dve krovne institucije za vrhunski sport i na ovaj način smo posebno želeli da olimpijskim sportovima pružimo uverenje da ćemo se maksimalno truditi da sportistima zajedno pomognemo u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata", izjavio je Gajić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Božidar Maljković

#zoran gajić