Dobrić takođe povređen

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da Nemanja Nedović neće igrati za nacionalni tim protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Pešić je istakao da je Nedović zamolio da ne bude u nacionalnom timu u novembarskom prozoru kvalifikacija za SP 2023.

- Nedović je zamolio da preskoči prozore, jer se ne oseća da je spreman. On će ovih sedam dana trenirati, nije skroz spreman, a igrač koji nije spreman, bolje je i za njega i za reprezentaciju da ne bude u sastavu. Ognjen Dobrić se sinoć povredio. Povreda nije teška, ali zahteva mirovanje. Nadam se da će se oporaviti do sutra - rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Srbija u kvalifikacijama za SP prošla kroz naporan proces.

- Ne postoji kontinuitet za razliku od ekipa protiv kojih igramo. Imaćemo 38 košarkaša, koji su do sada prošli kroz ove kvalifikacije. Dobili smo teške protivnike, dobili smo najteže protivnike. Belgija i Letonija nisu šampioni Evrope, ali imaju kontinuitet. To su bile ekipe koje su bolje od nas. Naša košarka je bolja, ali te dve reprezentacije su bile u kompletnom sastavu - naveo je selektor Srbije.

On je istakao da je dobio pregled na koje igrače može da računa u budućnosti.

- Nadam se da ćemo igrati na velikim takmičenjima. Mi nismo krivi za odnos koji danas vlada u evropskoj košarci. Došli smo u takvu situaciju da ne možemo da računamo u ovom prozoru na sve igrače. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom, koji su nam izašli u susret. Španski klubovi nisu dozvolili da puste naše igrače. Očekujemo da se Vasilije Micić i Marko Gudurić pojave na pripremama, kao i Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz - rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije odradili su danas prvi zajednički trening u Beogradu uoči mečeva protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za SP 2023. Naša selekcija će u petak u Njukaslu igrati sa Velikom Britanijom, a tri dana kasnije dočekaće Tursku u Beogradu.

Letonija je prva na tabeli grupe kvalifikacija za SP sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Belgija i Srbija imaju po devet, Turska je sakupila osam, dok je Velika Britanija poslednja sa samo sedam. Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#nedović