Drugačiji recept za makarone bolonjeze obogaćen sa 2 trik sastojka.

Makarone bolonjeze spadaju u najpoznatije italijansko jelo, a pripremaju se tako što testeninu po želji prelijte gustim sosom od paradajza i mlevenog mesa.

Postoji i modernija verizija čuvenog klasika, a to je da u sos dodate senf i pavlaku za kuvanje. Ova dva sastojka će dodatno obogatiti ukus i ulepšati jelo. Isprobajte i ovaj recept koji se lako i brzo sprema.

Sastojci: 1/2 crnog luka, 450 g mlevenog mesa, 220 g makarona, 2 čena belog luka, 450 ml paradajz sosa, 1 kašika paradajz paste, 120 ml pavlake za kuvanje, 1/2 kašičice senfa, 1/4 kašičice italijanskog začina, malo parmezana.

Priprema: Iseckajte crni luk i propržite na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, a nakon minut, dva i mleveno meso. Kada se uprži dodajte paradajz pastu, paradajz sos, senf i italijanski začin. Promešajte i krčkajte 5 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite još 5-10 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Procedite ih i dodajte u sos, pa lepo promešajte. Pospite parmezanom, ako želite.

Autor: Pink