Počinje sezona virusa i gripa i vreme je ojačate svoj imunitet prirodnim putem. Supe i čorbe su idealne za to i zato vam predlažemo da isprobate tursku supu sa limunom i ćuretinom. Možete da iskoristite belo ćureće koje vam je preostalo od ručka, a možete da skuvate i novo. Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom.
Sastojci: 1 crni luk, 3 čena belog luka, 1 kašičica mlevene kurkume, 1/2 kašičice mlevenog kima, 1/2 kašičice mlevenog đumbira, 1,2 l pilećeg bujona, kora limuna, 1/2 do 1 šolje ječma (više ječma će dati gušću supu), 2 šolje kuvane ćuretine, 2 kašike limunovog soka, 1/4 šolje peršuna, 1/4 šolje korijandera.
Priprema: Iseckajte crni i beli luk i propržite. Prvo propržite crni, pa kada omekša dodajte beli. Zatim dodajte kurkumu, kim, đumbir i so. Sipajte bujon, koricu limuna, pa kada provri dodajte ječam. Krčkajte lagano dok se ječam ne skuva, oko 20-30 minuta. U šerpi skuvajte ćuretinu ili piletinu. Kada ječam bude gotov dodajte sekcano meso, limunov sok, seckani peršun i korijander. Posolite i pobiberite. Još mar minuta kuvajte. Uklonite koru limuna pre serviranja.
RECEPT: PAŠTETA OD TIKVICA 👩🏻🍳
RECEPT: KAČAMAK IZ LJUBOVIJE 🌽👩🏻🍳
RECEPT: PIJANE KOBASICE 👩🏻🍳🤤
Autor: Pink