Majstor da od nenapisanog i ćutnje stvori čudo likova i priče

Književnik Vladimir Kecmanović, autor bestselera Kainov ožiljak, Osama i Top je bio vreo, napisao je novi roman 📜📃.

Kad đavoli polete je roman o zlostavljanju dečaka i izostavljanju mnogih reči. Jer Kecmanović je majstor da od nenapisanog i ćutnje stvori čudo likova i priče.

Svojevrsnu mešavinu drame i trilera odlikuje osoben Kecmanovićev stil, način tematizovanja odnosa glavnih junaka, majstorsko i nenametljivo oslikavanje današnjih prilika i sudbine njegovih likova.

Foto: redportal.rs/Laguna

Iako smešten u drugačiji vremenski i prostorni kontekst, roman ’Kad đavoli polete’ doživljavam kao mlađeg brata romana ’Top je bio vreo’ – kaže autor. Iako je jedan od dva glavna junaka ovog romana stariji od glavnog junaka ’Topa’, s obzirom na vreme koje je proteklo, i Mladen iz ’Đavola’ bi bezimenom junaku ’Topa’ mogao da bude mlađi brat. Vremena se menjaju, pa se menjaju i pojavni oblici čovekovog stradanja, ali hipokrizija koja do njih dovodi i koja ih prati postaje sve gora. U skladu s njom, umesto tragičnog kraja ’Topa’, ’Đavoli’ imaju formalno bajkovit kraj.

Dobitnik nagrada Ivo Andrić, Meša Selimović, Branko Ćopić ostaje veran beskompromisnoj surovosti izraza, kao i političkoj nekorektnosti poente, zbog čega je Kad đavoli polete roman koji će, kao i Kecmanovićevi prethodni romani, odjeknuti našom književnom scenom.

Kad đavoli polete Vladimira Kecmanovića u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs