Radili zajedno u Nemačkoj, izašli na doručak i onda je posčeo da ih seče

Kako prenosi portal Mondo, Albanac (33) pokušao je da ubije kuhinjskim nožem dvojicu svojih kolega poreklom iz Srbije i to dok su zajedno išli u pekaru da kupe doručak u predgrađu Minhena. Kako prenosi portal, Albanac je juče ujutru posle krvavog napada uhapšen i prebačen u psihijatrijsku bolnicu.

Kako se navodi:

Mladić (28) i šef (50), koji su poreklom iz Srbije, krenuli su sa Albancem na pauzu i produžili u pekaru da kupe doručak. Međutim, on je odjednom potegao kuhinjski nož dok su stajali na stepenicama ispred prodavnice i počeo besomučno da ih ubada. Dobio je nadljudsku snagu i teško povredio kolege koje je sekao i ubadao.

Muškarci su prebačeni u bolnicu, a mlađi je u teškom stanju.

Policija je uhapsila napadača koji se tereti za dva ubistva u pokušaju. Istražitelj Stefan Bir navodi:

Tužilaštvo je ocenilo pokušaj ubistva kao podmukao jer je on nož sa oštricom dugačkom 20 cm nosio sa sobom i iznenada nasrnuo na kolege sa kojima se pre toga nije raspravljao. Tokom napada on ih je ubadao po vratu, grudnom košu, leđima. Obojica su operisana, te zbog toga nisu saslušani.

Bir je pojasnio da je ranjeni šef farbare u stabilnom stanju. On je rekao za nemačke medije i i da su očevici krvoprolića zvali policiju, te da je istražni sudija doneo odluku da se osumnjičeni smesti u psihijatrijsku bolnicu.

Autor: mondo.rs