Australijska ministarka protiv srpskog tenisera

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković nada se da će mu biti ukinuta zabrana ulaska u Australiju kako bi učestvovao na grend slem turniru u januaru i borio se za deseti pehar u Melburnu, međutim odluka se i dalje čeka. Dok jedan deo javnosti i političara priča o besmislenosti kazne za srpskog tenisera koji je prošao sito i rešeto početkom ove godine, postoji i deo onih koji bi voleli da se na njemu slome kola i da bude kažnjen za nešto što i nije kriv.

Tako je bivša australijska ministarka unutrašnjih poslova Karen Enduz izjavila da bi zabrana izdavanja vize Novaku Đoković bio šamar u lice svim Australijancima koji su se vakcinisali protiv korona virusa.

Podsetimo, Novak Đoković je početkom godine ušao u Australiju uz specijalno izuzeće pošto nije vakcinisan, potom je priveden i na sudu je oborena zabrana, međutim potom je napravljen presedan i teniseru je zabranjeno učešće. Deportovan je i napustio je Australiju uz trogodišnju zabranu ulaska, ali svi su odmah pomislili da se to neće održati i da će Đokoviću biti dozvoljeno već iduće godine da učestvuje na prestižnom turniru.

Kako je izjavila Endruz za televiziju ABC:

Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje - šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji. To bi bio šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se. Zašto bi se Novaku Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale.

Devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković je inače nedavno izjavio da se nada pozitivnim vestima oko učešća na turniru, a videćemo da li nas i ovoga puta čeka drama ili će konačno dobiti pravo zeleno svetlo.

Autor: Mondo.rs