Svako prihvatanje rezultata bi bilo suprotno našim državnim interesima

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da Srbija ne može da prihvati rezultate referenduma u ukrajinskim regionima jer bi to, kako je istakao, bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima. Selaković je na konferenciji za novinare, rekao da u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i opšte prihvaćenim principima i normama međunarodnog javnog prava Srbija ne može da prihvati te rezultate.

Sa jedne strane principijelna naša posvećenost principima i pravilima međunarodnog javnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija, a sa druge strane to bi bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima.

Nikola Selaković izjavio je danas da je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku na stotine razgovora sa stranim državnicima i diplomatama i da su glavne teme svih susreta bile su odbrana državnih i nacionalnih interesa Srbije. Na konferenciji za medija u Ministarstvu spoljnih poslova, Selaković je rekao da je rekao da je ovo za Srbiju najintenzivnija godina što se tiče diplomatskih aktivnosti u poslednjih nekoliko godina, te da je samo on u Njujorku imao 95 susreta sa ministirma spoljnih poslova i raznim drugim diplomatama i da je potpisao 13 sporazuma o saradnji.

Autor: Tanjug,rs

#Donbas

#Kosovo i Metohija

#Ne prihvata

#Nikola Selaković

#Predsednik

#UN

#Ukrajina

#Vladimir Putin

#aleksandar vučić

#državni interes

#referendum

#rezultate

#rusija