Najprljavija mesta u avionima, jer se retko čiste

Stjuardesa iz Majamija otkrila koja su najprljavija mesta u avionima, jer se retko čiste. I ne, nije toalet. Stjuardesa Brenda Orelus otkrila je da su džepovi sedišta najprljavija mesta u avionu.

Prema njenim rečima, džepovi su puni bakterija jer se retko čiste, a ona tvrdi da je videla da putnici u njih stavljaju nehigijenske stvari, od hrane do iskorišćenih pelena.

- Da li ste znali da su džepovi na zadnjim sedištima najprljavija površina u avionu? Prljavije su od toaleta, jastuka sedišta i stola sa poslužavnikom za hranu - potvrdila je ona.

- To je zato što se nikad ne čiste. Osim ako neko ne povrati ili iz nje izađe nešto živo, ne može se očistiti, kaže ona.

Uz to, higijeničari obično proveravaju površine i uklanjaju hranu i smeće, ali sigurno ne brišu džepove sedišta.

- Sve te bakterije se gomilaju, a nema pravog redovnog održavanja ili čišćenja tih površina, dok se toaleti redovno brišu i dezinfikuju - nastavila je ona, dok je nekoliko pratilaca izrazilo negodovanje na informaciju.

- Tu obično stavljam telefon - napisao je zapanjeni putnik, dok je drugi priznao da džep koristi i kao držač za telefon.

Takođe, korisnik TikTok-a je potvrdio da je jednom video roditelja kako koristi džep za odlaganje iskorišćene pelene za bebe.

- Ovo je veoma tačno! Jednom sam video kako roditelj stavlja korišćenu pelenu u džep na zadnjem sedištu - rekao je.

Međutim, neki od komentatora su tvrdili da informacije koje je objavila Orelus nisu tačne i da rade na čišćenju aviona i redovnom čišćenju džepova.

- U stvari, imamo po dva tima za svaki avion. Jedna vadi smeće i usisava, a druga dubinski čisti svaki prostor - rekla je jedna od čistačica koja je prokomentarisala snimak, dok se njena koleginica složila, rekavši da će očistiti džep u zavisnosti od toga koliko vremena ima dok avion ponovo ne poleti.

- Na većim avionima obično dobijete sat i po za čišćenje, ali ako treba brzo da završite posao, onda kažu da imate 15 do 30 minuta sa timom od šest ljudi. Dakle, grešite - objasnila je žena koja takođe čisti avione i dodala:

-Džep treba očistiti, ali neki ljudi ga mogu preskočiti radi pogodnosti.

pročitajte još

UHAPŠENA SEVERINA! 😶

Autor: redportal.rs

#AVION

#najprljavije mesto

#stjuardesa

#čišćenje