Tri osobe poginule, 12 povređeno tokom granatiranja svetlodarska u dnr

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini - 176. dan. Ćœestoke borbe duĆŸ celog fronta se nastavljaju.

UKRAJINSKE TRUPE GRANATIRALE SU ČETIRI NASELJA U DNR

Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck, Gorlovku i sela Zajcevo (juĆŸno) i Metalist, ispalivĆĄi 29 granata i mina kalibra 152 i 120 milimetara za manje od sat vremena, saopĆĄtilo je predstavniĆĄtvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i Koordinacija izveĆĄtaja o reĆŸimu prekida vatre.

PALA UKRAJINSKA OSMATRAČNICA I VATRENA TAČKA

 - Vojska Donjecke Narodne Republike uz podrĆĄku artiljerije zauzela je visinsku tačku u pravcu Avdijevskog, koju su ukrajinske trupe koristile kao osmatračnicu i vatrenu tačku - izjavio je komandant haubičke baterije 1. slovenske brigade sa pozivnim znakom "Medved", za RIA Novosti.

 - Ispunjavamo postavljene zadatke uniĆĄtavanja neprijatelja kod Avdijevke i pokrivanja naĆĄih trupa i peĆĄadije. NaĆĄe snage su zauzele ventilacioni ĆĄaht rudnika Butovka. Naravno, tu su borbe bile teĆĄke, ali peĆĄadija je izaĆĄla na kraj sa svojim zadatkom - rekao je on.

TRI OSOBE POGINULE, 12 POVREĐENO TOKOM GRANATIRANJA SVETLODARSKA U DNR

 - Prilikom granatiranja Svetlodarska, od strane OruĆŸanih snaga Ukrajine, tri osobe su izgubile ĆŸivot, a 12 je povređeno - navodi se u saopĆĄenju DNR.

USLED UKRAJINSKOG GRANATIRANJA UNIĆ TENA DVA STAMBENA OBJEKTA

- Rano jutros, radikali koje kontroliĆĄe Kijev izveli su četiri udara iz američke poljske haubice 155 mm M777 na selo Vodjane - navodi se u izveĆĄtaju.

Usled granatiranja su uniĆĄtena dva stambena objekta, joĆĄ jedan je značajno oĆĄtećen, a oĆĄtećena je i privatna garaĆŸa i staklenik.

Ministarstvo odbrane: nakon udara VKS kod Avdijevke, bataljon 56. brigade OruĆŸanih snaga Ukrajine izgubio je borbenu sposobnost.

U HOLMOVSKOM JE RANJEN CIVIL U GRANATIRANJU OD STRANE ORUĆœANIH SNAGA UKRAJINE

- Jedan civil povređen je u granatiranju ukrajinskih trupa sela Golmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici - rekao je gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko.

- Prema preliminarnim informacijama, kao rezultat joĆĄ jednog granatiranja naselja urbanog tipa Golmovski od strane ukrajinskih militanata, ranjen je jedan civil - napisao je Prihodko na svom Telegram kanalu.

Golmovski se nalazi 16 kilometara severoistočno od Gorlovke, jednog od najvećih naselja u DNR .

pročitajte joơ

Pretukao i s!lovao svoju BABU

Autor: Novosti