Požar su ugasili vatrogasci, a prvi rezultati istrage ukazuju da je požar podmetnut.

Nataša Miljanović Zubac, novinarka RTRS, kojoj je noćas pred kućom zapaljen automobil “ford fokus” kaže da je šokirana atakom na njenu imovinu, navodeći da ne zna ko bi mogao stajati iza tog napada, prenosi etrebinje.

Automobil “ford fokus” izgorio je u požar koji je noćas buknuo oko 3.45 časova, ispred kuće u kojoj Miljanović-Zubac živi. Požar su ugasili vatrogasci, a prvi rezultati istrage ukazuju da je požar podmetnut.

Radim u novinarstvu 26 godina i kada bi izražavala sumnje ko bi mogao stajati iza toga, spisak bi bio povelik. Ne znam ko stoji iza toga, niti znam šta bi mogao biti motiv. Ne mogu i ne želim da u bilo koga upirem prstom ili da bilo šta spekulišem. Kroz svoj decenijski rad imala sam različitih situacija, ali ništa ne mogu dovesti u vezu s ovim slučajem – rekla je Miljanović-Zubac za UNA TV.

Ona napominje i da živi u naselju Vinogradi, u kojem je do sada zabeleženo više ovakvih paljevina.

Nadam se da će istražni organi uraditi svoj dio posla i otkriti počinioca – rekla je Miljanović-Zubac.

Požar planuo oko 3.45 časova

Automobil izgledao kao buktinjaOna kaže da je u vreme izbijanja požara spavala i to na drugoj strani kuće.

Čula sam vrisku i galamu i izašla napolje. Sreća je da moj sin u tom trenutku nije bio kod kuće, kao ni unuk… Navjeća panika me hvata od pomisli da bi moj unuk od te situacije mogao doživeti veliki šok. Izašla sam napolje i videla vozilo u plamenu. Moj otac, koji živi preko puta, i komšije već su pokušavale da ugase požar. To je bilo užasno, auto je izgledalo kao buktinja… – opisala je Miljanović-Zubac.

Ona naglaša da je ovaj atak nije uplašio.

Bojim se samo Boga i zubara! Nemam tu vrstu straha, jer smatram da Bog svakom sudi po delima. Ne osjećam se ugroženo, ma da mi i advokat savetuje da bi trebala da povedem računa o svojoj bezbjednosti. Ali, mislim da imaju ljudi koji o tome brinu u ime svih građana – ističe Miljanović-Zubanović.

Autor: etrebinje

#Nataša Miljanović Zubac