Krvave ulične borbe ne prestaju u samom gradu

Prema ukrajinskim izvorima, bitka za Severodonjeck se i dalje nastavlja nesmanjenom žestinom. Kako navodi načelnik vojne administracije Luganska:

Situacija je konstantno u kritičnom stanju. Naše snage (Ukrajina) drže odbrambenu liniju. Najteže borbe su u samom gradu.

Vojni činovnik ukrajine je takođe optužio ruski stranu za laži i propagandu, navodeći da grad nije osvojen i da su ruske snage čak povukle neke od svojih jedinica.

Oleksandar Striuk, načelnik vojnog distrikta Severodonjecka, izjavio je za ukrajinsku televiziju da se u gradu odvijaju konstante i krvave ulične borbe.

Humanitarna situacija je kritična. Jedini most koji je u funkciji je pod kontatnom paljbom, tako da je nemoguće dostavljati potrebštine. Nepostoji snabdevanje vodom. Ukrajinske snage kontrolišu oko trćine grada, ako padne biće ekstremno teško osloboditi ga.

Za sada nema direktnih sudara u susednom gradu Lisičansku, ali je optužio ruske snage da žestoko bombarduju okolni region artiljerijskom vatrom. U slučaju da ruske snage zauzmu Severodonjeck i Lisičansk, ostvarile bi potpuni kontrolu nad celokupnom teritorijom Luganska.

pročitajte još

AUTOBUS SLETEO SA PUTA!

Autor: cnn.com