Ne postoji osoba koja će odbiti domaće kolače, ali i slana ili slatka peciva. Svi znamo da je domaće uvek bolje od kupovnog, ali ne uspeva svaka domaćica da umesi dobro testo.
Profesionalci su otkrili koje oni namirnice stavljaju u testo kako bi ono bilo prozračnije i ukusnije, piše Stvarukusa.rs.
Šta treba dodati u testo?
Skrob
Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 grama.
Griz
Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža.
Mleko
Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža.
SUTRA NAS ČEKAJU NOVE CENE GORIVA
Ponovo DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA putem imejla
Autor: Krstarica