Zarobljena zloglasna srpska snajperistica Bagira

Vojska Ukrajine tvrdi kako je zarobila rusku snajperisticu Danijelu Lazović, ratnog imena Bagira, Srpkinju koja na strani Rusa u Ukrajini ratuje još od 2014. godine, javlja Slobodna Dalmacija

Na Fejsbuk stranici ukrajinskog Ministarstva obrane Army Inform objavljeno je da "Bagira" ima najmanje 40 "recki" na svom snajperu.

Ukrajinski mediji prenijeli su i objavu ukrajinskog vojnika koji je na Fejsbuku objavio fotografiju oduzetih dokumenata Lazovićeve. Na njima stoji lažno ime Irina Starikova pod kojim je, veruje se, Bagira delovala na bojištima u istočnoj Ukrajini. Na dokumentu su falsifikovani i podaci o rođenju pa tako stoji da je rođena u Donjecku 1981. godine. 

IZVOR: TW/@CyberRealms1

U medijima se citira i njezina navodna izjava prema kojoj je rekla da su je suborci napustili znajući da je ranjena te da su je ostavili da umre.

Nakon što su svetski mediji preneli vest da je Ukrajina zarobila snajperistkinju Bagiru, navodno iz Srbije, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je to demantovalo.

- U svakom ratu prva žrtva je istina, pa se tako u medijima pojavila lažna vest o navodnom zarobljavanju državljanke Srbije D. L., koja je, kako kažu, zarobljena od strane oružanih strana Ukrajine i označena kao "snajperistkinja Bagira". Istina je da je D. L, u oktobru 2020. godine uhapšena i da se od tada nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac na odsluženju kazne zatvora od šest godina, te stoga nikako nije mogla učestvovati niti biti zarobljena u Ukrajini. Takođe, ističemo da osoba sa slike objavljene u medijima nije D. L. - "Bagira" - navodi se u saopštenju MUP.

IZVOR: YT/Новороссия Актуальные новости

Autor: redportal.rs