Sekretar Glavnog veća stranke Jedinstvena Rusija naglasio je kako će vojnici koji učestvuju u borbama u Ukrajini imati isti status kao i oni koji su se borili u Afganistanu i Siriji.

Prema pisanju ruskih medija, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim će se vojnicima koji učestvuju u ratu u Ukrajini dodeliti status ratnih veterana.

Radi se o vojnicima koji od 24. februara učestvuju u invaziji Rusije na području Ukrajine, uključujući i Donbas, u kojem su smeštene Narodna Republika Donjeck i Narodna Republika Luganjsk.

Ovu vest objavila je agencija RIA Novost.

- U finansijskoj i ekonomskoj opravdanosti predloga zakona precizirano je da će se za realizaciju inicijative dodeliti dodatna sredstva iz državnog budžeta i to u iznosu od 5 milijardi rubalja - navodi agencija RIA Novost.

Andrej Turčak, sekretar Glavnog veća stranke Jedinstvena Rusija naglasio je kako će vojnici koji učestvuju u borbama u Ukrajini imati isti status kao i oni koji su se ranije borili u Afganistanu i Siriji.

- Reč je o doplatama u kojima učestvuje država, olakšicama u plaćanju poreza i plaćanju stambeno-komunalnih usluga, povlaštenom statusu u prevozu, zdravstvenoj zaštiti i mnogo toga drugog - dodao je on.

Autor: redportal.rs

#Ukrajina

#Vladimir Putin

#Vojnici

#rusija

#veterani