Uprkos tome što su vatrogasci brzo došli sve skoro odmah zahvatio plamen.

U požaru koji je izbio na fabrici namještaja Laki u Aleksandrovcu nije bilo povređenih, a prema prvim informacijama, procenjuje se da je vatra napravila štetu od oko 200.000 maraka.

Požar je izbio u sredu oko 13.50 č. a kako nam je potvrđeno, fabrika nameštaja je u potpunosti izgorela jer se vatra veoma brzo širila. Iako je potpuno zahvatila objekat, vatrogasaci su uspeli sprečiti da se požar proširi na druge objekte, ali je oštećena jedna kuća koja je bila u istom dvorištu. 

Kako nam je potvrđeno, osim mašina, materijala i druge robe, izgoreli su i gotovi proizvodi, a šteta je totalna. Vatru su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laktaši, koji su imali pune ruke posla jer se vatra i nakon što je ugase znala ponovo rasplamsati.

U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa više vatrogasnih vozila.

Očevici kažu da se vatra munjevito širila zbog sunđera i drugih lako zapaljivih stvari, da je uprkos tome što su vatrogasci brzo došli sve skoro odmah zahvatio plamen, te da je prava sreća što nije bilo posledica po ljude.

Zbog ovog velikog požara iznad Aleksandrovca se mogao videti gust crni dim koji je kuljao.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, Policijskoj stanici Laktaši u srijedu u 13.55 č. prijavljeno je da je u mestu Aleksandrovac, opština Laktaši, došlo do požara u hali za proizvodnju nameštaja vlasništvo N.L. iz Laktaša te da nije bilo povređenih lica. 

Navode da je o događaju obaviešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Policija je juče na licu mesta kada su se stekli uslovi počela uviđaj, nakon čega će biti poznato više informacija o uzroku požara.

Autor: Nezavisne.com