Emisija Bunt ustanovila ovu nagradu prošle godine

Pesma Hotel Jugoslavija, koju su prošle godine objavili Momilo Bajagić Bajaga i bend E-play, osvojila je najviše glasova žirija novoustanovljene nagrade Pesma godine, saopšteno je sinoć u emisiji Bunt na RTS- u.

Emisija Bunt je ustanovila ovu nagradu prošle godine, a obrazlažući 2. po redu dodelu priznanja za najbolju pesmu, autorka i urednica emisije Bunt Branka Glavonjić je navela:

- Iako su poslednje gotovo 3 godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19 znatno usporile dešavanja na domaćoj rok sceni u smislu javnog izvođenja ove muzike, ispostavilo se da stvaralački žar domaćih autora nije ugašen. Nagrada emisije Bunt za pesmu godine je i ustanovljena da bi bila neka vrsta podrške u vremenima kada je sve važnije od umetnosti, jer svaka vrsta umetničke forme je poput hrane, vazduha i vode, nezaobilazna karika koja čini našu svakodnevicu lepšom i lakšom 🥰. Kada čujete svakog meseca preko 20 pesama i vidite isto toliko sjajnih video-ostvarenja, onda je i vaš zadatak da na neki način nagradite rad i trud muzičara, koji uprkos svemu vredno stvaraju.

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog značajnog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prošle godine, kada je prvu titulu Pesma godine (2020) osvojila kompozicija Sloboda grupe E-play.

Članovi žirija su bili: Katarina Epštajn (urednica emisije Pop karusel, Radio Beograda 1), Ana Milićević (urednica TV kanala RTS Muzika), Olga Kepčija (muzička urednica i voditeljka na Radio Beogradu 202), Stefan Jovčić (novinar i voditelj emisije Bunt) i Branka Glavonjić (autor emisije Bunt).

- Zahvaljujemo svima koji su o ovom priznanju odlučivali, hvala na nagradi, zaista nam je zadovoljstvo i čast - rekla je Maja Cvetković (E-play) u emisiji Bunt i dodala: - Prethodni period za mene kao autora nije bio baš sjajan zbog raznoraznih okolnosti i pitala sam se šta bih to mogla da učinim, kako da se izmestim i da se nešto lepo desi. I onda sam pozvala Bajagu, iako nisam imala sasvim jasnu ideju, niti kako bi to tačno trebalo da bude realizovano. Ali nakon tog poziva sve je teklo spontano i lako smo se razumeli 😎.

Momilo Bajagić Bajaga je izjavio:

Maja Cvetković i ja se dugo poznajemo, njen predlog mi se odmah dopao a i inače mi se dopada to što ona radi. Zato je moja reakcija bila - hajde da probamo. Kako je vreme odmicalo, sve smo lepše i lepše sređivali pesmu. Mislim da je baš dobra ideja da ljudi koji inače ne sviraju zajedno, ponekad naprave i taj iskorak da sarađuju i nešto naprave zajedno - naročito kad ispadne ovako dobro i na opšte zadovoljstvo, kao što je pesma 'Hotel Jugoslavija'.

Celu emiisju mozete da pogledate 👇🏻👇🏻👇🏻:

IZVOR: YT / Emisija Bunt

Spot na 👇🏻👇🏻👇🏻:

IZVOR: YT / E-Play band

Autor: redportal.rs

#E-play

#Hotel Jugoslavija

#Momčilo Bajagić Bajaga

#jugoslavija