Sočan ručak za vikend

Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za ručak vikendom, pokušajte sa ovim fantastičnim receptom testenine sa limunom.

Sastojci:

225 g testenine, 2 limuna, 1 naseckana prasa, 1 kašika maslinovog ulja, pola šoljice peršuna, četvrtina kašičice soli, 2 sitno naseckana čehna bijelog luka, malo bibera, tri četvrtine šoljice parmezana, četvrtina šoljice vlasca.

Priprema:

1. Skuvajte testeninu. Ocedite je, a 1.5 šoljicu vode u kojoj se testenina kuvala ostavite sa strane.

2. U međuvremenu iscedite četvrtinu šoljice soka od limuna i naribajte koricu jednog limuna. Zagrejte ulje u tavu, dodajte prasu, četvrtinu šoljice peršuna, limunovu koricu, bijeli luk, so i biber. Kuvajte oko 6 minuta.

3. Dodajte testeninu, 1 šoljicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok i preostali deo peršuna. Kuvajte dok sva tekućina ne ispari, oko 2 minute. Dodajte preostalu polovinu šoljice vode u kojoj se kuhala testenina.

4. Uklonite s vatre. Dodajte pola šoljice parmezana i 2 kašike vlasca. Stavite na tanjire, pospite preostalim parmezanom i vlascem te poslužite.

Autor: redportal.rs