Pokretačka, ljubavna, kreativna, uzvišena, jedinstvena!

Šejla Grgić, koju su regionalni mediji proglasili bosanskom Adel, članica je muzičkog sastava Divanhana. Ova grupa poznata je po izvođenju muzike pod uticajem džeza, popa i klasične muzike 20. veka, ali sa posebnom naglaskom na sevdalinku 🎶.

Šejla se veoma rano počela baviti muzikom, a prvi kontakt s klavirom imala je sa 7 godina. Posle toga pobedila je na takmičenju Deca pevaju hitove i Zlatni glas Sanskog Mosta.

U intervjuu za Redportal.rs otkrila nam je najupečatljiviji trenutak sa snimanja poslednjeg albuma, kako bi u 5 reči opisala muziku koju izvodi, koliko su sevdalinke prihvaćene – kako u regionu tako i u svetu, ko je najbolji frajer na Balkanu, kao i kojim smajlijem bi opisala moto #sirimosevdah 😁.

Foto: Redportal.rs/Cat Norman Tahirović

Nastup koji najviše pamtiš i zašto? 🎶

Nastup u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog” u Zagrebu pamtim iz više razloga. Pre svega jer se dogodio u prestupnoj noći 29. 2. 2020. Bila je to posebna noć, sa mnogim dragim ljudima koji su s nama delili scenu i uveličali naš koncert daškom svoje muzike i energije 🥰. Ujedno je to bio naš poslednji veliki koncert pred sȃm početak pandemije, kao neka kulminacija pred jedno veliko zatišje 😥.

Najzanimljivija muzička saradnja do sada? 😅

Saradnju sa dragom Danicom Krstić moram da izdvojim, zbog njenog karaktera, te vedrog i živahnog duha, njene muzikalnosti i kreativnosti, koja je u naš kolektiv donela sjajnu energiju. Način na koji smo se tako brzo sprijateljili će uvek imati posebno mesto u sećanju 🤗.

Opiši u 5 reči muziku koju izvodiš.

Pokretačka, ljubavna, kreativna, uzvišena, jedinstvena.

Skoro je Divanhana objavila 4. album – Zavrzlama. Podeli sa nama najupečatljiviji trenutak sa njegovog snimanja 😎.

Najupečatljiviji deo je definitivno tokom snimanja pesme „Na Kušlatu se mahrama vihori”, prvenstveno zbog emocije i težine koju pesma sa sobom nosi, te su bile potrebne posebne pripreme za njenu izvedbu.

IZVOR: YT / Divanhana Official

Foto: Redportal.rs/Cat Norman Tahirović

A zašto baš Divanhana

Kada su momci formirali naš ansambl, nekada 2011. godine, većinu vremena su provodili u jednom malom dnevnom boravku, gde su se i rađale sve kreativnosti. U jednom momentu su došli na ideju da upravo to svoje druženje i razgovaranje (divanjenje) iskoriste kao naizv za ansambl. 'Divaniti' – družiti se, razgovarati i 'hana' – soba. U tu staru reč stao je celi svemir naših kreativnosti koje su tek dolazile 😍.

Koliko su sevdalinke prihvaćene – kako u regionu tako i u svetu? 🧐

Kako u regionu tako i u svetu muzika je univerzalni jezik koji svako ko ga sluša srcem može da razume, a naročito sevdalinku koja je, pre svega, pesma o ljubavi, sretnoj ili tužnoj, pesma o načinu života ljudi našeg podneblja i sl. Kada osetimo da smo emociju preneli na našu cenjenu i dragu publiku, u regionu i u svetu, onda znamo da je naša 'misija' bila uspešna 🥰.

Koje postere si kačila po sobi kao tinejdžerka? 😅

Nažalost, majka nije dozvoljavala da kačimo postere jer kada bi se krečili zidovi, pravio bi se dupli posao 😁.

Tri interesantne stvari koje bismo pronašli kod tebe u kući? 

Sve zavisi od toga šta je kome interesantno. S obzirom da mi trenutno ništa ne pada na pamet, morali biste zaviriti u moju kuću i pronaći nešto za sebe 😎.

Foto: Redportal.rs/Cat Norman Tahirović

Na koje mesto u Sarajevu bi nas odvela i zašto? 😎

Nakon obilaska kultnih mesta grada Sarajeva i svih njegovih znamenitosti, odvela bih vas na termalnu rivijeru na Ilidži u relaksirajuću atmosferu, pa na večeru sa nezaboravnim jelima i tradicionalnim ukusima, da vam obilazak grada ostane u najlepšem sećanju i da nam što pre ponovo svratite 😊.

Najbolji frajer na Balkanu je…? 😅

Armin Zonić, prosto jer je najbolji 😁.

Crno ili belo vino? 🍷

Crno vino, stvar ukusa, nemam neki poseban razlog.

Najbolja aplikacija za muziku, prema tvom mišljenju, jeste...? 📲

Definitivno Spotify, mnogo dobre muzike visokog kvaliteta na jednom mestu 🎶.

Foto: Redportal.rs/Cat Norman Tahirović

Koji smajli bi odgovarao motu #sirimosevdah? 

🥰 – Sevdah za mene predstavlja ljubav, dakle, širimo ljubav, jer sve što se deli postaje veće.

Zvezda vodilja za tebe je...? 

Ljubav i vera u samu sebe. To me vodi kroz život 😊.

Poruka za naše čitaoce, gledaoce i slušaoce? 😅

Volite se i smejte se, živite sad i ovde ❤️!

Autor: redportal.rs / Jovana Radić