Patrijarhove molbe i Njegov blagoslov bili presudni u odluci da se princ Filip sa suprugom i sinom definitivno doseli u Srbiju

Danas je preminuo patrijarh srpski g. Irinej. Mnogi poznati su se različitim porukama oprostili i opraštaju se od Njegove svetosti.

Princ Filip Karađorđević objavio je na svom Tviter nalogu tred o svojoj vezi sa blaženopočivšim patrijarhom, dokumentovan i mnogim fotografijama. Pročitajte oproštaj princa Filipa i pogledajte fotografije u nastavku:

Težak i sumoran dan za našu Crkvu i naš narod. Naš Patrijarh bio je veliki trudbenik, požrtvovan i odgovoran pastir, dobar čovek i veliki rodoljub. U teškim i turbulentnim vremenima u kojima živimo, Patrijarh Irinej pokazivao nam je put mira, pravde i ljubavi.
Odlazak Patrijarha Irineja veliki je gubitak za SPC i naš narod, ali i veliki gubitak za našu porodicu. U godinama za nama, postali smo dobri prijatelji: venčao je moju suprugu i mene, krstio je mog sina...
Patrijarhove molbe i njegov blagoslov bili su presudni u odluci da se sa suprugom i sinom definitivno doselim u Srbiju. Po našem doseljenju u Beograd, on je bio prvi koji nam je poželeo dobrodošlicu, koji me je podržavao, savetovao…
Zahvalan sam Bogu što sam poslednjih meseci dosta vremena proveo kraj njega. Pamtiću svaku reč, svaki savet, svaku njegovu priču, posebno priče o Kosovu i Metohiji, koje je toliko voleo i zbog našeg naroda na Kosovu beskrajno brinuo i patio.
Čuvaćemo Patrijarhov zavet: nećemo zaboraviti Kosovo i trudićemo se da budemo jedinstveni i složni. Neka Gospod našem Patrijarhu Irineju podari rajsko naselje i večni život u Hristu koga je ceo život ljubio i služio mu. Večna mu slava i hvala!

IZVOR: TW / @PrincFilip1

Danas se pisalo i o tome kada je jedini put patrijarh Irinej zaplakao u javnosti:

Međutim, izgleda se desilo još jednom:

IZVOR: TW / @PrincFilip1

Autor: redportal.rs

#Irinej

#oproštaj

#patrijarh srpski

#princ Filip Karađorđević