Domaće kiselo mleko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno, piše Espreso.
Najbolje je ako za njega možete da nabavite sveže, punomasno mleko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.
Sastojci: 2 l punomasnog mleka, 200 gr gotovog kiselog mleka, 1 kašika kisele pavlake.
Priprema: Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mleka i pavlaku, dodajte malo toplog mleka i dobro umutite žicom. Sipajte sve u toplo mleko i mutite dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći.
Kad se mleko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.
Prijatno! 😊
Najbolji recept za bajadere! 🤤🤤🤤
Mleko za sada neće poskupeti 🥛🥛🥛
Znate li koje NAMIRNICE su bogate VITAMINOM E? 🤩
Autor: espreso.rs