Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo lepši od onog koje kupujemo

Domaće kiselo mleko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno, piše Espreso.

Najbolje je ako za njega možete da nabavite sveže, punomasno mleko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.

Sastojci: 2 l punomasnog mleka, 200 gr gotovog kiselog mleka, 1 kašika kisele pavlake.

Priprema: Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mleka i pavlaku, dodajte malo toplog mleka i dobro umutite žicom. Sipajte sve u toplo mleko i mutite dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći.

Kad se mleko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.

Prijatno! 😊

Autor: espreso.rs