Devojčica se sakrila od napadača i dobila metak

Američki mediji su objavili video snimak u kome se vidi kako policija otvara vatru na čoveka koji je napao kupce prodavnice odeće u Los Anđelesu i trenutak pogibije 14-godišnje devojčice koju je pogodio zalutali metak dok se krila u kabini za probu.

Veruje se da je zalutali metak koji je prošao kroz zid kabine i ubio devojčicu, ispaljen iz oružja policajca, snimljenog kako tri puta puca prema osumnjičenom iz puške, saopštila je policijska uprava Los Anđelesa (LAPD), prenosi Rojters.

Očevici su izjavili za lokalnu KCBS-TV da je u četvrtak oko podneva napadač iznenada počeo da se ponaša neuračunljivo, pretio je da će pobacati predmete sa gornjeg sprata i lisicama za bicikle napao dve žene u trenutku dok je prodavnica bila puna mušterija, preneo je ranije AP.

IZVOR: YT / NewsNation Now

Policajci su se odazvali pozivu da intervenišu zbog pucnjave, međutim, detektivi na mestu nesreće nisu našli pištolj.

Napadač je identifikovan kao 24-godišnji Danijel Elena Lopez. On je pogođen iz vatrenog oružja i preminuo je u prodavnici.

Jedan metak, međutim, prošao je kroz zid kabine za probu odeće i pogodio devojčicu koja je izdahnula na licu mesta.

Devojčica je identifikovana kao Valentina Orelana-Peralta. Ona je u prodavnici "Barlington" sa svojom majkom kupovala haljinu za svoj 15. rođendan, koji kod Latinoamerikanacaima tradicionalni značaj.

Stradala devojčica je rođena i odrasla u Santjagu u Čileu, a u SAD je došla pre šest meseci sa svojom majkom da poseti stariju sestru, objavio je Los Anđeles Tajms.

- Haotičan incident koji je rezultirao smrću nevinog deteta je tragičan i razarajući za svakog ko je bio uključen. Užasno mi je žao zbog gubitka mladog života. Nema reči koje bi mogle da olakšaju nezamisliv bol za porodicu - rekao je načelnik LAPD Majkl Mur i obećao "detaljnu, kompletnu i transparentnu istragu" o ovom tragičnom incidentu.

Praksa policije u Los Anđelesu je da video snimak krupnijih incidenata, kao što su onu u kojima je došlo do pucnjave, objavi u roku od najviše 45 dana.

Tamošnja policija je tokom ove godine upucala 38 osoba, od kojih 18 nije preživelo, preneo je "Los Anđeles Tajms".

To je značajan skok u odnosu na prethodnu godinu, kada je od 27 pogođenih, preminulo sedam, i u odnosu na 2019. kada je od 26 upucanih preminulo šest.

Autor: blic.rs

#GREŠKOM

#devojčicu

#policija

#ubila