Meso uglavnom odlažemo u zamrzivaču, pa ga nakon nekog vremena odmrzavamo. Pitanje koje sve muči jeste da li je dobro meso potapati u vrelu vodu.
Temperatura tople vode pogodna je za stvaranje raznih bakterija koje će naposletku imati negativne efekte na zdravlje.
Osim toga, ako odmrzavate meso u toploj vodi ono se neće odmrznuti ravnomerno. Ako se meso ne odmrzava ravnomerno, to će uništiti njegovu strukturu što će se na kraju odraziti na ukus pripremljene hrane.
Odmrzavanje mesa u toploj vodi nije dobar način odmrzavanja mesa.Ispravni način odmrzavanja mesa koji neće štetiti vašem zdravlju, ali i mesu je odmrzavanje u hladnoj vodi.
Meso umotajte u kesu ili prozirnu foliju i stavite ga u hladnu vodu, i menjajte vodu na pola sata dok se hrana ne odmrzne.
TIKVICE sa SUVIM MESOM za RUČAK
Najbolji PRILOG UZ MESO? 🤔😁
Marokanska topla salata TAKTOUKA 🥗
Autor: informer.rs