Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za nedeljni ručak, ovaj tekst je za vas. Za ručak možete pripremiti tikvice sa suvim mesom na brz i lak način.
Sastojci:
4 tikvice, 1 kg paradajza, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 1 kašika šećera, 1 kašika kopra, 100 g suvog mesa, 100 g sira, pola vezice peršuna, maslinovo ulje, so, bosiljak.
Priprema:
🥒 Tikvice narezati po dužini i kašikom ih izdubiti. Premazati ih maslinovim uljem i staviti u već nauljenu vatrostalnu posudu. Peći 30-ak minuta na 220 stepeni.
🍅 U međuvremenu na maslinovom ulju prodinstati crveni luk, a potom na komadiće iseckati paradajz..
🧄 Kada je gotovo, dodati kopar, beli luk i peršun. Tikvice izvaditi pa staviti sloj punjenja, sloj suvog mesa, sira pa opet sloj punjenja. Zapeći još 15-ak minuta.
Najbolji recept za bajadere! 🤤🤤🤤
Za ručak: Zdrav HAMBURGER 🍔
ROLNICE sa PILETINOM
Autor: redportal.rs