Rezolucija je priznavala genocid u Srebrenici

Poslanici SDA Sandžaka podneli su u junu 2015. godine Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom se osuđuje genocid u Srebrenici i svako njegovo poricanje, a koju su podržali poslanici LSV i poslanica DS Aida Ćorović.

Rezolucijom je predloženo da se 11. jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici i izražava saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Potpisnici predloga rezolucije smatrali su da je neophodno njeno usvajanje pre obeležavanja 20-godišnjice od zločina u Srebrenici.

- Vreme je da posle 20 godina pogledamo istini u oči - rekao je šef poslaničke grupe SDA Sandžaka - PDD Sulejman Ugljanin navodeći da će nastojati da ubedi poslanike da se "suoče sa posledicima nedela koje je neko u naše ime radio".

Prethodnih dana tema Srebrenice i Ratka Mladića ponovo je uzbudila javnost kada je zabranjen skup za krečenje murala generala Ratka Mladića u Njegoševoj ulici. Ipak, aktivisti za ljudska prava su došli i jajima gađali mural prilikom čega je privedena Aida Ćorović.

IZVOR: TW / @IgorMitrovic100

Autor: Blic.rs

#Aida Corovic

#ratko mladic

#srebrenica