Da nije UFD-a, ne bih živela tamo.

Hrvatska MMA borkinja Sara Luzar Smajić u podkastu Inkubator otkrila je da joj se život u Nemačkoj ne sviđa, iako u ovoj zemlji gradi karijeru.

Luzar Smajić (26) je rođena u Zagrebu odakle je preselila u Dizeldorf kako bi nastavila graditi borilačku karijeru. Tu je put nastavila trenirajući na UFD-u (University of Fighting).

Ipak, gostujući u podkastu Inkubator dala je prilično izjavu kritikujući stil života u Nemačkoj, ali i veliki broj izbeglica.

- Nemačku kao državu za život mrzim iz dna duše. Odvratan je Dizeldorf, zahvalna sam na tome što imam priliku biti tamo, ali grad kao grad je odvratan. Da nije UFD-a, ne bih živela tamo. Koliko god se čini da je Nemačka uređena država, kada uđeš unutra, to je raspad sistema. Prljavi su na ulici, tolika je razlika po kvartovima u gradu - rekla je Smajić.

Ova borkinja je u emisiji poručila da joj se mnogo više sviđa njen Zagreb te da joj nedostaje. Ipak, dvorana se nalazi pored stana u kojem živi u Dizeldorfu, pa je to olakšavajuća okolnost.

View this post on Instagram

A post shared by Sara Luzar-Smajić 👽 (@guerreira_mma)

IZVOR: IG / @guerreira_mma

- To mi je super, ali dalje nikad ne izlazim sama. Sve je puno Arapa, Turaka, izbeglica koji su došli tamo, a ako si već došao tamo, zašto tražiš pomoć i ponašaš se kako se ponašaš. To je naveče kao zoološki vrt - zaključila je 26-godišnja Zagrepčanka.

Mnogi su osudili ovu njenu neprimerenu izjavu i podsetili je da je i ona sama izbeglica koja je privremeno u Nemačkoj kao i da takav način govora o drugim ljudima nije primeren, posebno ne za mladu sportistkinju.

pročitajte još

SVE NAJGORE o Greeneye

Autor: blic.rs

#Nemačka

#sara smajić