Proverite koju verziju Chroma imate

Gugl je poslao upozorenje svim korisnicima pretraživača Google Chrome. Pronađeno je i potvrđeno 9 visokorizičnih ranjivosti, uz još 11 nepravilnosti. Ocenili su da je došlo do čak ukupno 20 hakova Google Chroma i poslali su upozorenje svim korisnicima, a njih je 2,65 milijardi. Potvrdili su da će preuzeti sve mere sigurnosti kako bi zaštitili Chrome i svoje korisnike.

Prema njihovim podacima, UAF (Use after free) exploit, pogodio je Google Chrome prošlog meseca više od 10 puta. Nulti-dan UAF otkriven je ovog meseca, a najnovije ranjivosti čine još 3 visokocenjena napada.

Zastupljena je i Heap buffer overflow (prenatrpavanje bafera) exploit, koji je odgovoran za nekoliko visokorizičnih pretnji, ovog meseca.

Gugl je omogućio ažuriranje za Chrome, verziju 95.0.4638.54.

Da biste proverili da li ste zaštićeni, idite na Settings > Help > About Google Chrome. Ako se vaša Chrome verzija slaže sa brojem ove verzije ili većim brojem, možete da odahnete. Pošto će uvođenje ove update verzije biti postepeno, možda se neće moći zaštititi odmah. U tom slučaju, treba da se redovno proverava da li je nova verzija dostupna za vaš pregledač.

Autor: redportal.rs