👩🏻🍳 Sastojci:
380 gr milerama, 2 jaja,110 gr mlevenih badema, 150 gr brašna, 180 gr šećera u prahu, 80 ml ulja, 80 gr marmelade od nara, 3 dl slatke pavlake.
👩🏻🍳 Glazura:
200 ml slatke pavlake, 50 ml vode,200 gr bele čokolade, 10 gr želatina, tamni čokoladni preliv za ukrašavanje, nar.
👩🏻🍳 Priprema:
Umutite mileram, šećer, ulje i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smesu razdelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Ređajte jedan biskvit na drugi.
Prokuvajte pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno naseckali. Mešajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C prelijte preko torte (dva spojena biskvita).
Ostavite tortu u zamrzivač dok se malo ne stisne, pa ukrasite izrendanom tamnom čokoladom i bobicama nara.
UKUSI DETINJSTVA: Beli anđeo 🍰
UKUSI DETINJSTVA: Plazma torta 🍰
UKUSI DETINJSTVA: Sarma
Autor: Kurir