Premijerka pozvala građane da se ponašaju odgovorno

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je epidemiološka situacija "katastrofalna" i da je jedini izlaz vakcinacija navodeći da će se Krizni štab za borbu protiv korone sastati iduće nedelje.

- Da uvedemo sada restriktivne mere smirilo bi se i imali bismo ponovo katastrofalnu situaciju. Jedini način je vakcinacija i podrška čitavog našeg društva procesu vakcinacije. Država je svoj posao uradila i to na najbolji način - rekla je Brnabić posle svečanosti povodom konkursa za izgradnju novih objekata umetničkih fakulteta u Beogradu.

Premijerka je rekla da ne veruje u (restriktivne) mere i intervencionalizam države da se vakcinacija spovede.

- Ne verujem u mere. Rekla sam to medicinskom delu Kriznog i ne slažemo se. Moja je odgovornost. Ja ne verujem u iste mere kao što su bile pre vakcine. Zašto onda imamo vakcine? Zašto mi moramo da radimo nešto mimo sveta? Pokazale su nam neke druge države kad vakcinišu 80 odsto populacije kako izgleda epidemiološka slika i da se vraćaju normalnom životu - rekla je Brnabić, kako piše Kurir, a javlja BETA.

Foto: Tanjug/STF

Pozvala je građane da se ponašaju odgovorno.

- Nemamo jednog inspektora po jednom stanovniku i to ne može da se iskontroliše ako svi, svaki pojedinac, nije odgovoran. I nismo društvo maloumnih, ja odbijam da verujem da jesmo, a svi koji mi kažu da svaki dan treba da uvodimo restriktivne mere i da intervencionizam države treba da ide dotle da, valjda, idemo po kućama i kažemo ljudima nemojte da gurate prste u šteker da vas ne bi udarila struja, ja u to društvo i državu ne verujem - rekla je Brnabić.

Pozvala je građane da se ponašaju odgovorno.

- A mi šta radimo? Ne verujemo u vakcine nego ćemo da se zatvaramo. Ne. Ja verujem u vakcine, mislim da je to jedini izlaz i mislim da svi treba da se vakcinišemo - rekla je Brnabić.

Autor: Kurir / redportal.rs

#Ana Brnabić

#krizni štab

#mere

#vakcinacija