Tvrdio da ga VOLI i da su dugo bili zajedno, kao i da nema veze sa njegovim mogućem silovanjem i smrću

Ovo je istražiteljima, navodno, kroz suze ispričao D. P., partner Srećka Vasića (37), koji je u ponedeljak preminuo u njegovoj kući u selu Stojnik kod Sopota. Vasić, koji se bavio prostitucijom, pronađen je mrtav u kući D. P. Navodno je bio u lokvi krvi i imao je povrede koje bi mogle da ukažu da je seksualno zlostavljan, zbog čega je D. P. odmah priveden u policijsku stanicu, ali je nakon saslušanja pušten.

- Voleo sam Srećka, bili smo pet godina u vezi. Od mog izlaska iz zatvora proveli smo svega dva dana zajedno, a on mi se žalio da ga boli stomak. Pokušao sam da mu pomognem, zvao sam i lekare, ali je on umro.

Zvao Hitnu

- U petak sam izašao iz zatvora posle nekoliko meseci, Srećko me je sačekao na izlazu i došli smo kući. Žalio mi se da mu je loše, a tokom noći mu je mnogo pozlilo. Zvao sam Hitnu oko četiri ili pet sati ujutru, a kad su stigli, bilo je sedam i on je već umro - navodno je rekao D. P. i dodao:
- Ne znam gde je bio prethodnih dana, niti šta je radio. Mnogo sam potresen, dugo smo bili zajedno. Nisam ga ja ubio, njemu je bilo loše, možda ga je neko i silovao, ali to nisam bio ja!

Telo pokojnog Vasića poslato je na obdukciju, a D. P. za sada nije osumnjičen za njegovu smrt.

- D. P. je bio uznemiren i uplakan zbog Vasićeve smrti. Srećko je povremeno dolazio i živeo s njim u toj neuslovnoj kući, a koliko je dosadašnja istraga pokazala, D. P., iako problematičan, sa Vasićem je imao dobre odnose - kaže izvor i nastavlja:
- Srećko nikada nije prijavljivao D. P. za nasilje, a koliko nam je poznato, on je imao problem sa svojom porodicom, koja se nije mirila sa njegovom seksualnom orijentacijom. Zbog toga se D. P. često sukobljavao sa rođacima.

Otac optužuje

S druge strane, porodica pokojnog Vasića nije sigurna da D. P. nema veze sa Srećkovom smrću.

- On ga je maltretirao, terao na prostituciju, tukao je i mene i njegovu majku i pretio da će baciti bombu na našu kuću! U petak je moj sin otišao da ga sačeka iz zatvora, a u nedelju su mi javili da je mrtav. Ja mislim da ga je D. P. ubio, jer znam kako se ponašao i šta mu je radio - rekao je za Blic Radiša Vasić, Srećkov otac.

Srećkov brat ističe da im je čudno što D. P. nije došao kod njih da zapali sveću Srećku.

Bio bolestan

Nije išao kod lekara

Sahrana Srećka Vasića još uvek nije zakazana, jer obdukcija nije završena.

- On je patio od različitih bolesti, nažalost, mnoge od njih su mogle da izazovu smrt. Pitanje je da li je išao kod lekara i uzimao neophodnu terapiju. Obdukcija će pokazati tačno vreme i uzrok smrti - rekao je naš izvor iz istrage.

Autor: Kurir