Kafa je već vekovima omiljeni društveni napitak u svim prilikama. Postoje razne vrste kafe ali samo je jedna prava koja se kuva na tradicionalan način, Baš jednu takvu skuvao je poznati turski kafedžija Barista Dritan Alsela.
Prvo je u 3 različite džezve stavio kafu a potom i šećer. U Džezvu za 1 osobu dodao je 2 kašičice kafe i 1 kašičicu šećera, u drugu džezvu dodao je 4 kašičice kafe i 2 šećera au treću džezvu 6 kašičica kafe i 3 kašičice šećera.
Razmera 2:1 kada se kufa je u Turskoj standardan običaj. Nakon toga dodaje malo vrele vode pa promeša, zatim opet dodaje vrelu vodu pa stavlja na ringlu da prokuva. Zatim se džezve premeštaju u posudu sa užarenim peskom koji kafi daje posebnu aromu.
Ovakav metod pravljenja kafe veoma je popularan u Turskoj i Grčkoj, Od nedavno imaju ga i pojedini kafići u Beogradu.
Pre 24 godine NAPUSTILA nas je PRINCEZA DAJANA 😥
Autor: Redportal.rs