U pitanju zamena identiteta

Državljanin Srbije D. M. (52), raseljeno lice iz Prištine, koji je 7. jula uhapšen u Severnoj Makedoniji zbog navodnog ratnog zločina počinjenog na Kosovu i to po poternici Unmika, danas je pušten, nakon što su stigli dokazi da se radi o pogrešnom čoveku.

Kako je njegov advokat Ilija Pop Kostov izjavio za Kosovo onlajn, njegov klijent je uhapšen zbog zamene identiteta, to jest zbog istog imena i prezimena sa licem koje je traženo zbog ratnog zločina.

- On je nezakonski bio u pritvoru i od danas je na slobodi po rešenju sudije za prethodni postupak, a na zahtev javnog tužioca. Ustanovljeno je da je uhapšeno pogrešno lice i odmah se pristupilo ukidanju pritvora i njegovom puštanju na slobodu - rekao je Pop Kostov.

Državljanin Srbije D.M. je uhapšen po prelasku granice, kada se sa suprugom uputio na letovanje u Ohrid.

Njemu je tada određen ekstradicioni pritvor od 30 dana, i po nalogu dežurnog sudije sproveden je u zatvor u Kumanovu, a advokat uhapšenog D. M. tražio je da njegov klijent bude pušten na slobodu, dok je on sam negirao sve navode iz optužnice gde se tereti za ubistvo i nanošenje teških telesnih povreda.

pročitajte još

JOVIČIĆ DOBIO NANOGICU

Autor: Novosti / redportal.rs

#Severna Makedonija

#državljanin sbije

#greška

#zatvor