Nova predsednica Tanzanije revidirala je politiku pokojnog predsenidka Magufulija, koji se zalagao za molitve i prirodne preparate u borbi protiv koronavirusa

U Tanzaniji je danas počela vakcinacija protiv koronavirusa posle više od godinu dana poricanja postojanja epidemije te bolesti za vreme predsednika Džona Magufulija preminulog u martu.

Ta zemlja, u kojoj su vlasti odbijale uvođenje policijskog časa i karantina, kao što su to učinile susedne države, jedna od poslednjih u Africi gde je počela vakcinacija protiv COVID-19.

Nova predsednica Tanzanije Samija Suluhu Hasan revidirala je politiku Magufulija, koji se zalagao za molitve i prirodne preparate u borbi protiv koronavirusa. Samija Suluhu Hasan (61) sada je formirala odbor stručnjaka odgovornih za savetovanje vlade i kao primer danas je bila među prvima koja je primila vakcinu.

- Ja sam majka četvoro dece, baka sa mnogo unuka i supruga, a najvažnije, predsednik i vrhovni komandant tanzanijskih oružanih snaga - rekla je ona i dodala da zbog toga ne bi svoj život ugrozila da vakcine nisu bezbedne.

Prioritetne grupe za vakcinaciju su stariji i zdravstveno osetljiviji ljudi. Tanzanija je prošle nedelje dobila prvu pošiljku od milion doza vakcina preko međunarodnog programa Kovaks.

Autor: redportal.rs

#Tanzanija

#koronavirus

#vakcinacija