Ubistvo počinio zbog para 😥

Dragan Ševo (41) iz Laktaša, priznao je krivicu za ubistvo monaha manastira Glogovac Stefana Ačića koje se desilo krajem prošle godine i pristao da mu se izrekne 18 godina zatvora.

On je kako saznajeu Nezavisne.com, sa Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice u kome je predviđena pomenuta kazna, a porazum o priznanju krivice je danas trebalo da bude razmatran u Okružnom sudu u Banjaluci međutim, ročište je odloženo.

Optužnicu protiv Ševe, banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je 29. aprila i na teret mu je stavljeno teško ubistvo. Prema optužnici Ševu je kobnog dana, 7. decembra, oko 18.30 č. do manastira Glogovac renoom dovezao N.P. u mesto Babići kod Šipova. Navodi se da je optuženi tu došao u nameri da od monaha, koga je poznavao od ranije, pozajmi novac.

- Tokom boravka u prizemlju konaka manastira Ševo je sa monahom sedeo za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola te je otišao do kuhinje koja je bila iza leđa monaha - stoji u optužnici.

Autor: Nezavisne.com