Sve se može kad se Srbi slože! 😎

Vladimir Štimac je srpski košarkaš koji je za Srbiju osvojio mnoge medalje. Igrao je za preko 10 različitih klubova, a jedan je od onih igrača koji su uvek bili tu za reprezentaciju. Navijači znaju to da prepoznaju i cene, pa je Štimac jedan od omiljenih reprezentativaca.

Štimac je za Redportal.rs govorio o velikom uspehu košarkašica Srbije, kvalifikacijama košarkaša za Olimpijske igre, ali i o našim igračima koji se takmiče u NBA ligi.🦅🦅🦅 Razgovarali smo o tome na šta je Vladimir najponosniji u svojoj bogatoj karijeri, ali i o tome za čim najviše žali.

Neizostavna tema su bili Crvena zvezda i Partizan. Štimac je za Redportal.rs govorio o svom boravku u Crvenoj zvezdi, ali i o povratku Željka Obradovića u Partizan i srpsku košarku. Ako želite da saznate šta Štimac rado klopa u toku pauze između sezona, ali i koje glumce iz domaće kinematografije obožava, onda je ovo intervju za vas. Uživajte! 😎

Košarkašice su napravile sjajan uspeh na Evropskom prvenstvu. 🥇😁 Kakav je tvoj komentar na njihov uspeh i doček?

Bilo je zasita divno! Devojke, savez i selektor Marina su i više nego zaslužile zlato! Drago mi je zbog toga što smo tako mala zemlja a imamo toliko kvalitetnih sportista. Na kraju krajeva, i mnogo kvalitetnih ljudi, što je najvažnije od svega. 😁
Presrećan sam najviše zbog Srbije!

Kakav je tvoj komentar na sezonu iza nas? Kako je bilo igrati u uslovima pandemije?

Sve je bilo nekako jalovo, stalno je bilo nekog odlaganja. Meni se desilo da pri kraju sezone nisam mogao 2 nedelje da igram, a mogu samo da zamislim kako je bilo igračima usred sezone. Ispadneš iz treninga i ritma, pa se treba vratiti, a to je jako teško kad vas nešto tako poremeti.

Tokom karijere si igrao za mnogo različitih klubova. Gde je bilo najlepše? 😁

Meni je najlepše bilo u Zvezdi! ⚪🔴😁
Igrao sam u mnogo klubova u inostranstvu, ali u Zvezdi je bilo najlepše jer sam bio tu, kod kuće. A i kada igraš za klub koji voliš i za koji navijaš, onda je to nešto posebno. Zvezdu ću uvek podržavati!

IZVOR: YT / BELGRADE MOVIEMAKER

Možemo li očekivati povratak? 🤔😁

Pa ne znam, nisam imao takve kontakte sa ljudima iz kluba. Imali smo kontakt kad su me zvali da pitaju kako sam ili ja njih kad pozovem da čujem kako su i da li su dobro. Ali kontakata oko povratka nije bilo.

Na koji trenutak u karijeri si najviše ponosan?

Na srebro sa Olimpijskih igara u Riju!
Ponosan sam, naravno, na sve što sam uradio. Na sve što sam sa Zvezdom osvojio, ali sam najviše ponosan kad nešto uradimo sa reprezentacijom.
View this post on Instagram

A post shared by Vladimir Stimac (@stimac51vladimir)

IZVOR: IG / @stimac51vladimir

Šta očekuješ od kvalifikacija za Tokio?

Mislim da ćemo mi to da realizujemo u svoju korist, možda samo Italija može da nam napravi malih problema, ali mislim da idemo u Tokio. Ne treba, naravno, žuriti, ali nemam uopšte sumnje u naše momke, selektora, savez.

Za čim najviše žališ u karijeri?

Žao mi je što nisam ostao duže u nekom klubu, osim u Zvezdi, naravno. Kad si mlad i kad nema nekog da ti pomogne i kaže kako i šta treba, da ti usmeri karijeru. Eto, žao mi je što sam u karijeri promenio 10-11 klubova, a ne 2-3 kluba. Ali sada iz ove perspektive naravno ne bih ništa promenio u svojoj karijeri, jer sam se uvek borio za sebe na najpošteniji i najbolji mogući način.

Komentar na MVP NBA lige Jokića, ali i na Bogdana koji igra finale Istočne konferencije.

Ti ljudi su izvanredni! Pratio sam ga i bio sam u nekom svom ludilu da neću više gledati NBA ligu ukoliko on ne bude MVP. 😂 Mnogo mi je drago zbog njega. Nećemo imati skoro igrača kao što je on, ali i kao Bogdan i Nemanja Bjelica.
U Srbiji ima mnogo dobrih mladih igrača. Voleo bih da naša liga bude jača i da svi gradovi imaju dobre klubove koji mogu da dovedu neke dobre igrače i koji će biti konkurentni. Ali realna situacija je takva kakva je.

Evo, Željko Obradović se vratio u Partizan. 😁

Željko Obradović je legenda srpske i evropske košarke i, naravno, Partizana. Mogu da kažem da je za srpsku košarku dobro što se tako jedno zvučno ime vratilo u Srbiju jer to će da privuče dosta pažnje. Imamo Zvezdu sa druge strane, koja je osvojila ABA ligu, te mogu da kažem da će biti zanimljiva liga naredne godine, a biće sve i stabilnije.

Koliko je realno da Srbija ima 2 predstavnika u Evroligi?

Iskreno gledajući, što da nemamo 2 kluba u Evroligi? U ovoj situaciji je Srbija na 1. mestu i dobro bi bilo da imamo 2 predstavnika.

Ko ti je najdraži saigrač iz reprezentacije? S kim si voleo da deliš cimerske dane? 😁

Sa svima sam se družio i provodio dosta vremena, a drago mi je što sam sa nekim ljudima proveo dosta vremena zajedno. Bio sam cimer i sa Bogdanom, i sa Vasom, i Kalinom. Nemam nekog koga bi posebno izdvojio i mislim da je tu naša najveća snaga.
Uvek smo bili zajedno i uvek smo bili složni. Nismo se odvajali jedni od drugih; kada je neko imao neki problem svi smo ga imali. Zato mislim da je to bila naša najveća snaga.

Sve se može kad se Srbi slože. 😎

Tako je! 😁

Kako puniš baterije za novu sezonu?

Imam 33 godine i moram da radim na sebi. Treniram svakog dana jer planiram da igram još. 😁

Koju klopu rado naručuješ kad je košarkaška sezona na pauzi?

Volim našu hranu. 😁 Napravim izuzetak od ishrane i volim da pojedem: od ćevapa preko mućkalice. Sataraš, paprikaš naravno 😁 Sarme ako ima! Volim kući da odem kad se sezona završi, da nadoknadim sve. 😂😂😂

Omiljeni glumac/-ica?

Volim Glogovca, njega sam prosto obožavao. Volim Srđana Todorovića, volim da gledam Bikovića, prosto je sjajan! Ne bih nekoga da zaboravim, ali volim staru ekipu. 😁 Rado gledam Lude godine i Žikinu dinastiju.
Gledam Batu Stojkovića, Paskaljevića, obožavam Gagu Nikolića. 😁

Koji bi film preporučio čitaocima Red portala? 🎬

Lude godine. 😁 Ali to su već svi gledali. 😂😂😂

Koju muziku voliš da slušaš? 🎼

Volim slavlja, ono da se slušaju narodnjaci. 😁 Volim da se opustim uz rock'n'roll, a nekada i uz heavy metal. 😁

Knjiga koju bi preporučio čitaocima Red portala?

Da Vinčijev kod. Volim malo kad je misterija, kad ima malo i intrige.

Savet Vladimira Štimca svim mladima u Srbiji?

Da budu pošteni, da rade i da daju svoj maksimum. Vratiće im se sve.
pročitajte još

ŠTIMAC: Jokić je MVP!

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#Srbija

#crvena zvezda

#intervju

#reprezentacija

#vladimir stimac