Ostaje samo po jedan čovek da brine o zgradi

Belorusija je danas proterala letonskog ambasadora iz Minska i osoblje ambasade, izuzev jednog člana, saopštila je beloruska državna agencija Belta.

Potez je najavio beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej, koji je rekao da bi jednom administrativcu trebalo da bude dozvoljeno da ostane da brine o zgradi ambasade. Ovaj potez došao je nakon jučerašnjeg incidenta u kojem je u Minsku prizemljen avion na liniji Atina - Vilnjus.

Kako prenosi agencija TASS, belorusko ministarstvo spoljnih poslova je navelo da se na taj potez odlučilo zbog uvrede nanete beloruskoj zastavi u glavnom gradu Letonije, Rigi, rekao je Makej.

- Protestna nota je poslata ambasadoru. Ne možemo da dozvolimo da takve provokacije ostanu bez odgovora, tako da smo poručili letonskom ambasadoru da mora da napusti Belorusiju u naredna 24 sata, dok ostalo osoblje mora da izađe iz Belorusije u roku od 48 sati, a dozvoljeno je da ostane samo jedna osoba”, izjavio je Makej.

Letonija je danas proterala ambasadora Belorusije u Rigi i sve beloruske diplomate, saopštio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova te zemlje. Prethodno je Belorusija proterala letonskog ambasadora iz Minska i osoblje ambasade, izuzev jednog člana.

Belorusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se na taj potez odlučilo zbog uvrede beloruske zastave u prestonici Letonije. Ministarstvo je reagovalo na to što je na Svetskom prvenstvu u hokeju koje se održava u Rigi državna zastava Belorusije bila zamenjena belo-crveno-belom (nezvaničnom zastavom opozicije).

pročitajte još

Muškarca udario voz!

Autor: redportal.rs