Pošiljka pristigla jutros u 7 časova na aerodrom Nikola Tesla

Danas oko 7 časova na beogradski aerodrom Nikola Tesla iz Kine stigla je pošiljka od 440.000 doza Sinofarm vakcina.

Vakcine su dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

- Iskreno smo zahvalni na 200.000 doza koje dobijamo kao poklon od Narodne Republike  Kine. Ove vakcine biće korišćene prvenstveno za vakcinisanje pripadnika Vojske Srbije. Ovo je veoma značajna stvar jer samo imunizacija može da zaustavi epidemiju - rekao je Stefanović.

- Iskoristite ovu priliku i vakcinišite se. U slučaju da se razbolite, imaćete lakše simptome i sprečićete da vi budete prenosilac - dodao je Stefanović.

- Meni je veliko zadovoljstvo što smo dočekali novi kontingent vakcina iz Kine u kojima je i donacija vakcina. To je još jedan dokaz čeličnog prijateljstva naša dva naroda i naše dve vojske koje igraju veliku ulogu u borbi protiv pandemije. Masovna vakcinacija je od velikog značaja za kontrolu epidemije - rekla je Čen Bo.

Foto: Unsplash.com/@spencerbdavis

Dodala je da se nada da će novi kontingent vakcina dati doprinos masovnoj imunizaciji u Srbiji.

- Hvala kineskom narodu i kineskom predsedniku. Sa ovim danas što smo dobili, i sa ispurukom koja će biti do vikenda, izlazimo na 3.500.000 doza Sinofarm vakcine. Zbog toga vidimo svetlo na kraju tunela. Naravno da ovo ne znači opuštanje. Zato apelujem na sve da iskoriste ovu priliku da se vakcinišu, a posebno apelujem na ljude koji vode lokalne samouprave da se više uključe, da promovišu vakcinaciju jer ćemo se samo tako vratiti normalnom životu. Apelujem i na mlade. Kina je u jednom trenutku dala prednost vakcinaciji mladima i to je dalo rezultate - rekao je Lončar.

Vakcina ima dovoljno i sistem funkcioniše, kaže ministar, prenosi Pink.rs.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Sinofarm vakcina

#Vakcina

#kina

#pošiljka