"Sledeći put da se nađemo da pevamo, narodne srpske pesme, možemo i strane."

BEOGRAD: Patrijarh srpski g. Porfirije proveo je najveći hrišćanski praznik Uskrs najpre sa beskućnicima, sa kojima je zajedno ručao u crkvenoj narodnoj kuhinji, a nakon toga je podelio pakete bolesnim mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova. U dvorištu crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva patrijarha je za stolom sačekalo 20 korisnika, većina njih bez krova nad glavom, prenosi Tanjug.

Patrijarh je poručio:

Bog nas voli. I Bog je danas pokazao beskrajnu ljubav prema čitavom ljudskom rodu… Nema opravdanja za malodušnost, nema opravdanja za bilo koju vrstu odustajanja od života, svi imamo faze uspona i pada… I ovaj današnji dan pokazuje, ne samo da nismo izgubili nadu, nego da smo prepuni entuzijazma i sigurnosti da možemo biti ljudi koji su radosni. Radost neka bude ono što je naš cilj. Sledeći put da se nađemo da pevamo, narodne srpske pesme, možemo i strane.

Razgovarao je s njima o njihovim životima, kako su se našli na ulici, ali i o tome na koji način može da im se pomogne da imaju "sobu i kupatilo".

IZVOR: TW / @DachaOstojic

Povodom susreta sa decom u Tiršovoj, patrijarh je rekao:

Ja sam s jedne strane bio duboko pogođen susretu sa decom koja pate nezasluženo od najtežih bolesti, ali s druge strane i fasiciniran ljubavlju, požrtovanošću i spremnošću svih onih koji rade u ovoj bolnici da sve što znaju i imaju stave na raspolaganje.

Foto: Printscreen/Tanjug.rs

Ovde smo se uverili da ljubav ima smisla, da vaskrsli Hristos nije uzalud vaskrsao, da je pokazao, da je dobro vrlina žrtva za bližnjeg nešto što vodi u preporod, u put vaskrsenja, veoma je važno da na ovakvim mestima pogledamo u sebe, da pogledamo u druge i koliko smo spremni da jedinstveno nastupamo za boljitak svih nas.

Patrijarh je obraćanje završio pozdravom: Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse.

Autor: tanjug.rs / redportal.rs

#Patrijarh Porfirije

#Uskrs

#beskućnici

#bolesni mališani

#patrijarh srpski

#porfirije