Više osoba je lakše povređeno

Na fudbalskoj utakmici australijske treće Premijer lige Viktorije između Belih orlova i Nort Sanšajna dogodio se incident u kojem su albanski navijači napali srpske.

Duel Belih orlova i Nort Sanšajna, koji je završen rezultatom od 3:3 trebalo je da bude spektakl pred dobro popunjenim tribinama u Kizborou, a pretvorio se, prenose frankfurtske Vesti, u skandal u režiji pristalica albanskog kluba sa severa Melburna.

Posledica nereda koji su izazvali albanski huligani je jedan teže povređeni mladić među navijačima srpskog kluba, nekoliko lakše povređenih i značajna materijalna šteta na automobilima na klupskom parkingu. U više navrata, pristalice Nort Sanšajna su provocirale skandiranjem "Kosovo je Albanija", kao i raznih drugih parola i uvreda.

Tokom utakmice, navode Vesti, brojniji navijači Belih orlova nisu nasedali na provokacije i izbegnuti su veći incidenti. Međutim, čim je označen početak utakmice, usledila je razmena žestokih uvreda s obe strane, a zatim su Albanci zasuli kamenicama srpski sektor na stadionu. Više osoba je lakše povređeno, a jedan 16-godišnjak je odmah prevezen u hitnu pomoć, pošto je zadobio povrede na glavi od kamenica.

- Momak je na trenutak izgubio vid i bio je očigledno uzdrman zbog velikog kamena koji ga je pogodio u glavu. Odveli smo ga da mu se ukaže pomoć i on se na sreću uspešno oporavlja - rekao je Vestima predsednik Orlova Dalibor Šaula.

Uprava kluba je predosetila da bi moglo doći do incidenta na ovoj utakmici i pre toga je kontaktirala kolege iz Sanšajna.

- Želeli smo da budemo sigurni da će oni komunicirati sa njihovim navijačima i da će im skrenuti pažnju na ponašanje. Takođe smo kontaktirali policiju i upozorili ih da bi ovo mogla da bude utakmica visokog rizika. Iz tog razloga smo angažovali tri puta više redara nego na drugim utakmicama - objasnio je Šaula.

Takođe su fizički odvojili albanske od srpskih navijača i omogućili pristalicama gostujućeg tima da prvi napuste stadion, pre nego što ostala publika bude počela da izlazi, kako bi se izbegli mogući incidenti ispred Sportskog centra i na ulici, prenosi Tanjug. Policijska patrola je bila na licu mesta i izveštaj koji su sačinili biće upućen Fudbalskom savezu Viktorije.

Autor: redportal.rs